Radovanović: Rast broja zaraženih virusom korona do decembra

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Nov.2020, 11:22

Radovanović: Rast broja zaraženih virusom korona do decembra

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da se očekuje dalji porast broja građana pozitivnih na koronavirus i naveo da će ih biti sve više.

Radovanović je za portal Nova.rs rekao da će taj rast ići negde do kraja novembra ili do decembra.

"Kada će dostići vrhunac - ne znam, ali tako nam je suđeno. Da smo se malo bolje čuvali, a tu mislim na Krizni štab, bilo bi manje obolelih i taj talas bismo mnogo razvukli", rekao je on komentarišući broj od 1.817 novoinficiranih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u jednom danu.

On je naveo da je razlog za to i što granice nisu bile zaštićene.

"Mnoge moje kolege su se žalile da ih niko na granici nije pitao odakle dolaze, a stizali su uglavnom iz Crne Gore i Hrvatske koje imaju mnogo zaraženih", ukazao je Radovanović.

Rekao je i da Srbija nije dovoljno testirala ljude, iako je i Svetska zdravstvena organizacija (SZO) mesecima isticala da je to važno.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.