Radnici niškog Gerontološkog centra mesec dana u karantinu i još ne znaju kada će kući

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2020, 15:50

Radnici niškog Gerontološkog centra mesec dana u karantinu i još ne znaju kada će kući

“Postao sam alergičan na reč uskoro” - tako jedan radnik niškog Gerontološkog centra opisuje najave da će konačno izaći iz karantina u ovoj ustanovi u kojem se tridesetak radnika nalazi već mesec dana. Kaže da su jutros neki ponovo testirani na korona virus i da ne znaju kada će otići kući.

Vanredno stanje je prošlo, mnogi aspekti života su normalizovani, održavaju se i politički skupovi, ali za radnike niškog Gerontološkog vreme stoji, oni su i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izolovani i čekaju odluku da mogu napolje.

Jedan od radnika svedoči da je ostalo njih tridesetak koji nisu otišli kućama i da broje 32. dan zatvoreni u Gerontološkom centru.

Uskoro, još vrlo malo, to nam kažu, al to je priča već dugo. Kad čujem uskoro...alergičan sam postao na uskoro. Svaki dan je sve gori i gori, svaki dan je sve teži i teži. Radili smo test od jutros. Čekamo da li će da nas puste ili ostajemo još ko zna koliko - kaže ovaj radnik.

U poseti Gerontološkom danas su bili i kineski lekari, pa se radnici nadaju da bi posle njihove vizite možda mogli da dobiju dozvolu da napuste kapije doma.

Niko nas ne obilazi iz Kriznog štaba, niko ništa da nas pita. Čekamo da odu Kinezi, da vidimo o čemu su pričali. Danas je 32. dan od kad smo ovde, od 12. aprila - navodi ovaj radnik.

Dok čekaju sutrašnje rezultate testiranja, ali i odluku o prekidu karantina, gotovo pomireni sa sudbinom kažu - “ne znamo ni mi više jesmo li bolesni ili zdravi”.

Neki su imali problema sa plaćanjem telefonskih računa i sa internetom, pa im gubitak minimalne komunikacije sa spoljnim svetom nije prijao. Dodaju da je jedna mala grupa radnika otišla u petak, njih 5-6. Plate kažu da su primili krajem meseca, ali da je to u ovom slučaju najmanje bitno jer im nedostaje sloboda i odlazak svojim domovima i porodicama.

Ministarstvu za rad poslata su pitanja kada će ovim ljudima konačno biti dozvoljeno da napuste svoja radna mesta. Sa direktorkom Slađanom Maranović Nikolić nismo uspeli da stupimo u kontakt preko brojeva dostupnih na sajtu centra.

Radnicima je ranije bilo rečeno da će izaći iz karantina 14 dana posle poslednjeg zaraženog, ali kako su se novi oboleli stalno javljali, taj rok se stalno pomerao.

Podsetimo, Gerontološki je bio jedno od glavnih žarišta korona virusa u Srbiji, zbog čega je direktor Milan Stevanović i uhapšen pre mesec dana.

Mnogo obolelih, smene rukovodilaca, postavljanje novih sa mrljama u biografiji obeležile su Geontološki i pandemiju, a sve vesti vezane za ovaj Centar možete čitati ovde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.