Izvor: Luftika.rs, 07.Apr.2020, 10:01

Radnici Jure ispred fabrike, ne žele da uđu u halu

Radnici prve smene „Jure“ u Rači okupili su se jutros u krugu te fabrike ali ne žele da uđu u halu i traže da se reši pitanje rada u uslovima vanrednog stanja zbog opasnosti od širenja virusa korona.
Radnici Jure u Rači su zabrinuti zbog toga što su im radna mesta na maloj udaljenosti u hali, a ističu i činjenicu da zaposlenih ima i iz nekoliko opština u kojima su registrovani slučajevi Covid-19, javlja N1.
Predsednik sindikata „Nezavisnost“ u toj fabrici Saša >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Marković rekao je novinskoj agenciji Beta da se u fabrici okupilo od 300 do 400 radnika. Rekao je da je jutros u fabriku došao komandant kriznog štaba Nenad Savković koji će učestvovati u razgovoru sa predstavnicima kompanije u Rači.
Radnik Jure Predrag Stojanović rekao je za N1 da su svi radnici ispred fabrike i da ne planiraju da uopšte počinju rad.
„Svi radnici došli, čekamo rukovodstvo fabrike. Radili smo do 27. marta, pa smo otišli na odmor, ali smo radili kao da nije vanredno stanje, nije se poštovala preporuka vlade. Imamo dvocifren broj obolelih, par stotina ljudi je u izolaciji…Svako može da se zarazi, a nas ima 2.800 radnika u fabrici“, kazao je Stojanović.
On je ispričao i da na posao dolaze autobusima, organizovanim prevozom, koji je, dodaje, uvek dupke pun.
Na pitanje imaju li radnici zaštitnu opremu, Stojanović kaže da su „nešto dobili, a nešto sami nabavili“.
Zaposleni u Juri su i u ponedeljak pre podne odbili da uđu u fabriku i nastave sa redovnom proizvodnjom posle isteka plaćenog odsustva od 26. marta, a poslovodstvo je odlučilo da „do daljeg“ ostanu kod kuće.
Zvaničnici opštine, ali i mediji obavešteni su u ponedeljak pre podne u fabrici „Jura“ da se neće raditi do kraja ove sedmice i da će u fabrici biti organizovan minimum proizvodnje uz poštovanje svih naloženih mera prevencije.
Međutim, tokom popodneva je došlo do „obrta“, te su radnici pozivani da danas dođu na posao i nastave sa redovnom proizvodnjom u tri smene. Prema nezvaničnim saznanjima Bete, takva odluka je stigla iz centrale kompanije Jura.
Novi teror u Juri, radnica pozitivna na koronu, svi moraju da dođu na posao

Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.