RUSKI NAUČNICI NAPRAVILI VAKCINU PROTIV KORONE: SZO je uvrstila na listu potencijalnog SPASA za planetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2020, 18:50

RUSKI NAUČNICI NAPRAVILI VAKCINU PROTIV KORONE: SZO je uvrstila na listu potencijalnog SPASA za planetu

Svetska zdravstvena organizacija je uvrstila na listu potencijalnih vakcina.

Istraživački institut za vakcine i serume ruske Federalne agencije za biomedicinu, saopštio je danas da je njegova vakcina protiv korona virusa uvršćena na spisak potencijalnih vakcina koji je sačinila Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Do sada, to je jedina ruska vakcina koja se našla na tom spisku, saopštio je institut, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji se nalazi u Sankt Peterburgu.

Vakcinu čini rekombinantni protein zasnovan na epitopima površinskog S-proteina SARS-virusa CoV-2.

Kako se navodi, akcina koju je razvio ruski institut već je testirana na životinjama i dokazala je sposobnost izazivanja specifičnog imunog odgovora na SARS-CoV-2.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.