RUSKA VAKCINA ZVAĆE SE SPUTNJIK V PO 1. SVEMIRSKOJ LETELICI: Naručeno je već više od MILIJARDU doza iz 20 zemalja!

Izvor: Kurir, 11.Avg.2020, 14:50

RUSKA VAKCINA ZVAĆE SE SPUTNJIK V PO 1. SVEMIRSKOJ LETELICI: Naručeno je već više od MILIJARDU doza iz 20 zemalja!

Vakcina protiv korona virusa koju je razvila Rusija nazvana je "Sputnjik V" (V za vakcinu), po sovjetskom satelitu, prvoj svemirskoj letelici koja je posalta u orbitu Zemlje, rekao je predsednik fonda uključenog u razvoj vakcine.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomama za ruskom vakcinom: Već rezervisano milijardu doza

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Avg.2020

Rusija je svoju prvu registrovanu vakcinu protiv virusa korona namijenjenu stranom tržištu nazvala "Sputnjik V" po prvom svjetskom satelitu, izjavio je danas šef zdravstvene fondacije RDIF Kiril Dmitrijev.

Nastavak na Nezavisne Novine...

TRKA OKO VAKCINE PROTIV KORONA VIRUSA: Evo koliko su druge zemlje blizu ostvarenja tog cilja

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020

Više od 100 vakcina je u ranom razvoju, a više od 20 se testira na ljudima u kliničkim ispitivanjima..Rusija je zvanično odobrila vakcinu protiv korona virusa posle manje od dva meseca testiranja na ljudima, mada su naučnici sa Zapada izrazili zabrinutost zbog brzine njenog programa...Iako je ruska...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.