RUSKA VAKCINA DOBILA IME: Prva je na svetu i baš zato je ovako nazvana

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 12:24

RUSKA VAKCINA DOBILA IME: Prva je na svetu i baš zato je ovako nazvana

Ministarstvo zdravlja Rusije 11. avgusta je registrovalo rusku vakcinu na bazi adenovirusa i tako postalo prva registrovana vakcina protiv novog virusa korona SARS-COV-2 na tržištu.

Prva na svetu registrovana vakcina protiv virusa korona nazvana je "Sputnjik V" po analogiji sa lansiranjem prvog veštačkog Zemljinog satelita 1957, navodi se na zvaničnom sajtu vakcine.

- "Sputnik I" je intenzivirao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svemirska istraživanja u celom svetu. Nova ruska vakcina protiv kovida 19 stvorila je takozvani "trenutak Sputnjika" za svetsku zajednicu. Zahvaljujući ovom poređenju, vakcina je dobila naziv "Sputnjik V" - navodi se u objašnjenju naziva vakcine.

Takođe se dodaje da je Ministarstvo zdravlja Rusije 11. avgusta registrovalo rusku vakcinu na bazi adenovirusa i tako postalo prva registrovana vakcina protiv novog virusa korona SARS-COV-2 na tržištu.

- Ovaj veb sajt napravljen je za širenje detaljnih i ažurnih informacija o vakcini "Sputnjik V" i za borbu protiv kampanje dezinformacija o vakcini koja je pokrenuta u mnogim međunarodnim medijima - dodaje se u saopštenju.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio da je u Rusiji registrovana prva na svetu vakcina za prevenciju kovida 19, koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamalej" u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.