RUSI TVRDE DA JE SVE POD KONTROLOM: Nema razloga za brigu, spremni smo i za DRUGI TALAS KORONA VIRUSA

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020, 16:55

RUSI TVRDE DA JE SVE POD KONTROLOM: Nema razloga za brigu, spremni smo i za DRUGI TALAS KORONA VIRUSA

U Rusiji je u toku postepeno napuštanje ograničenja, koja su povezana sa novim virusom.

Ukoliko u Rusiji dođe do drugog talasa pandemije virusa korona, ruski zdravstveni sistem mora da izađe na kraj sa tom pretnjom, a već je pokazao svoju sposobnost da izdrži sve izazove i izbegnuto je preopterećenje zbog virusa korona, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je dodao da se naučnici bave proračunima mogućnosti pojave takvog talasa. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Neko s manjim, a neko s većim stepenom verovatnoće razmatra tu mogućnost - rekao je Peskov.

Istovremeno, u Rusiji je u toku postepeno napuštanje ograničenja, koja su povezana sa novim virusom. On je istakao je da taj proces nije kratkotrajan, već se postepeno, svakim danom ukida sve više ograničenja.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je 22. maja na moguće nastupanje drugog talasa virusa korona. Prema približno tačnim procenama, do drugog talasa može da dođe u oktobru-novembru ove godine.

Predsednik je naglasio da se situacija sa koronom u Rusiji stabilizuje. Počelo je smanjenje broja novih slučajeva. Kako je naglasio šef države, dinamika još uvek nije stabilna, ''međutim, ona ipak postoji''.

Sa svoje strane, šefica službe za fotosanitarni nadzor „Rospotrebnadzor“ Ana Popova izjavila je da je širenje korone u Rusiji dostiglo vrhunac. Po njenim rečima, stručnjaci govore o stabilizaciji situacije i jasnom trendu pada. Pritom, ona je naglasila važnost poštovanja svih zahteva kako se situacija ne bi pogoršala.

U poslednja 24 sata broj novoobolelih u Rusiji iznosio je 8.536, ali je prvi put od 23. aprila u Moskvi na dnevnom nivou registrovano manje od 2.000 novih pacijenata, saopštio je Operativni štab.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.