RIGOROZNE MERE U AUSTRALIJI ZBOG KORONE: Morali da povuku radikalan potez, prvi put posle STO GODINA

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 08:43

RIGOROZNE MERE U AUSTRALIJI ZBOG KORONE: Morali da povuku radikalan potez, prvi put posle STO GODINA

Broj obolelih od korona virusa poslednjih dana se povećao u Melburnu

Granica između dve najnaseljenije australijske države Viktorije i Novog Južnog Velsa od danas će biti zatvorena, kako bi se sprečilo širenje virusa korona, izjavio je premijer Viktorije Danijel Endrus.

To je prvi put u poslednjih 100 godina da se ta granica zatvara - poslednji put to se dogodilo 1919. godine, za vreme epidemije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << španske groznice, prenosi Rojters.

, prestonici Viktorije, zbog čega su vlasti naredile striktno distanciranje u 30 predgrađa i naredile da devet stambenih višespratnica bude u potpunom karantinu.

Zatvaranje granice između dve države počeće u utorak u 11.59 po lokalnom vremenu.

Inače, Viktorija koja se graniči još sa Južnom Australijom, tu granicu je zatvorila još ranije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.