RADOST U RIMU: Zaražena trudnica rodila ZDRAVOG DEČAKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADOST U RIMU: Zaražena trudnica rodila ZDRAVOG DEČAKA

Sve porodilje u ovoj bolnici su preventivno testirane na korona virus

U poznatoj rimskoj bolnici "Gemelli" rođen je decak, Noa, prva beba u Italiji koju je rodila majka zaražena sa koronavirusom, novorođenče i majka su dobro, a bebi je odmah nakon rođenja urađen test na koronavirus, koji je bio negativan, a drugi se će po protokolu, biti obavljen nakon nakon pet dana.

Ovo je važna vest koja je u subotu sa radošću dočekana u Italiji, jer je majka zaražena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Covid19 i ima obostranu upalu pluća, pa je dilema bila da li će roditi zdravo dete.

U bolnici "Gemeli" napravili su posebno odeljenje za trudnice koje su zaražene korona virusom i za one koju su zdrave. A sve trudnice preventivno su testirane na COVID19.

- Čini se da se žene koje zaraze COVID-19 infekcijom u toku trudnoće ponašaju slično kao one pogođene drugom virosom. Takođe, u većini slučajeva trudnice s infekcijom COVID-19 pokazuju blage simptome zaraze - izjavio je Profesor Antonio Lanzone, direktor složene operativne jedinice za akušerstvo i akušersku patologiju Fondacije polikliničkog univerziteta Agostino Gemelli.

U Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front" u Beogradu u petak je trudnica iz Valjeva koja je zaražena novim korona virusom, rodila dečaka koji je dobio ocenu 10. Majka i beba su dobro.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.