RADNICI KRALJICE ELIZABETE PRESREĆNI: Donela neočekivanu odluku - evo šta će im pokloniti

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2021, 23:03

RADNICI KRALJICE ELIZABETE PRESREĆNI: Donela neočekivanu odluku - evo šta će im pokloniti

Ovu tradiciju je započeo njen deda Džordž V

Britanska kraljica Elizabeta mogla bi ove godine da vrati voljenu tradiciju koja je prošle godine preskočena zbog pandemije virusa korona.

Naime, kraljica svakom članu svog osoblja, a ima ih 1.500, daje isti poklon - božićni puding.

- Svi članovi osoblja dobiće poklone od kraljice, a njeno veličanstvo će lično uručiti darove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nekima od njih u Bakingemskoj palati i zamku Vindzor - navodi se na sajtu kraljevske porodice, prenosi "Miror".

Oko 1.500 božićnih pudinga koje Kraljica plaća distribuira se osoblju širom palate, osoblju u sudskoj pošti i dvorskoj policiji. Svaku puding prati čestitka.

Godinama unazad osoblje palate je dobijalo luksuzni puding brendova kao što su Herods ili Fortnum & Mason, ali izvori otkrivaju da se kraljica s vremenom prebacila na onaj "običniji", iz prodavnice "Tesko".

Prošle godine, kraljica je bila prinuđena da po prvi put u svojoj vladavini otkaže godišnju ceremoniju davanja božićnih poklona osoblju. Ona tradicionalno kupuje i mali poklon za svakog člana kraljevskog osoblja, koji lično poklanja uz božićni puding, kako bi se zahvalila radnicima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.