Putovanja i 3.000 dinara motivisali Pazarce i Tutince da prime vakcinu

Izvor: SandzakPress.net, 11.Maj.2021, 12:15

Putovanja i 3.000 dinara motivisali Pazarce i Tutince da prime vakcinu

Poslednjih nekoliko dana broj vakcinisanih protiv korona virusa na dnevnom nivou u Novom Pazaru povećan je za oko 50 odsto, dok je u Tutinu gotovo dupliran, pokazuju podaci zdravstvenih ustanova. Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić kazao je radiju Sto plus da je prvu dozu vakcine do sada primilo blizu 13.200 građana, dok ih je revakcinisano blizu 10.500. “Primetan je značajan porast broja osoba koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << vakcinišemo u poslednjih par dana i kreće se oko 150, dok smo ranije dnevno vakcinisali po stotinak osoba ili manje”, rekao je Spahić. Broj imunizovanih iz dana u dan raste i u Tutinu, a do sada je bar jednu dozu vakcine primilo oko 3.100 osoba. “Prosečno na dnevnom nivou vakcinišemo 20-30 osoba, dok u danima kada imamo Fajzerovu vakcinu taj broj prelazi 50. To je značajno povećanje, pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da se ranije dešavalo da se i po nekoliko dana niko ne pojavi da primi vakcinu”, izjavio je epidemiolog Doma zdravlja u Tutinu Mithat Eminović. On je dodao da se porast broja vakcinisanih poklopio sa najavom da će svi imunizovani dobiti po 3.000 dinara, ali da to nije jedini razlog. “Verujem da je jedan od razloga i to što su negativan PCR nalaz ili primljena vakcina uslov za ulazak u veliki broj zemalja”, istakao je Eminović. Epidemiološka situacija u Novom Pazaru i Tutinu, ocenio je Spahić, i dalje je nestabilna, iako se poslednjih par dana smanjuje broj hospitalizovanih. Izvor: Radiostoplus The post Putovanja i 3.000 dinara motivisali Pazarce i Tutince da prime vakcinu appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogućnost putovanja i 3.000 dinara motivisali Pazarce i Tutince da se vakcinišu

Izvor: Radio 021, 11.Maj.2021

Poslednjih nekoliko dana broj vakcinisanih protiv korona virusa na dnevnom nivou u Novom Pazaru i Tutinu povećan je za oko 50 odsto, pokazuju podaci zdravstvenih ustanova.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.