Izvor: Radio 021, 25.Maj.2020, 23:05

Pulska Arena otvorena za posetioce

Pulski amfiteatar od danas je ponovo otvoren za posetioce, svaki dan od 9 do 17 sati, saopšteno je iz Arheološkog muzeja Istre.

Arheološki muzej Istre, koji na osnovu odluke Grada Pule upravlja pulskim amfiteatrom i drugim spomenicima, 13. marta ove godine, u skladu s merama suzbijanja širenja korona virusa, zatvorio je za posetioce Arenu i druge objekte.

Posetioci će morati da se prilagode epidemiološkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << merama, a radno vreme će se produžiti ako se za posete pokaže veće interesovanje.

Inače, prema podacima Muzejskog dokumentacijskog centra (MDC), hrvatski muzeji su prošle godine imali više od 5,2 miliona posetilaca, a najposećeniji je bio Arheološki muzej Istre s više od 575 hiljada ljudi.

Arena je najspektakularniji spomenik koji Pula nudi, a zahvaljujući njemu Arheološki muzej Istre ostvaruje velike prihode. Samo u prvih osam meseci prošle godine Arenu je posetilo 373.583 turista.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.