Prvi pozitivan test na korona virus na olimpijskoj štafeti u Japanu

Izvor: Beta, 22.Apr.2021, 10:47

Prvi pozitivan test na korona virus na olimpijskoj štafeti u Japanu

Organizatori Igara u Tokiju saopštili su da je jedan policajac testiran pozitivno na korona virus dan nakon zadatka koji je prošle nedelje imao na štafeti olimpijske baklje.To je prvi pozitivni slučaj koji je povezan sa olimpijskom štafetom od kako je ona počela 25. marta u Fukušimi.Organizatori su naveli da je 30-godišnjem policajcu bilo dodeljeno da kontroliše saobraćaj 17. aprila u Kagavi.Dodali su da je on dobio simptome i da je narednog dana dobio pozitivan nalaz.Takodje su saopštili da je policajac nosio masku i da je preduzimao mere predostrožnosti, poput socijalne distance.Japan se sprema da proglasi treće vanredno stanje u oblastima Osake i Tokija.Ta država ima 541.496 zaraženih i 9.710 smrtnih slučajeva uzrokovanim korona virusom.Organizatori OI su saopštili da svi učesnici i zvaničnici preduzimaju najbolje mere predostrožnosti i da pozitivan slučaj neće uticati na dalju štafetu.U štafeti učestvuje 10.000 trkača širom Japana tokom četiri meseca, a baklja će 23. jula stići na nacionalni stadion na kom će se održati svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Korona ubija podmuklo, taman kad pomisliš da je krenulo na bolje

Izvor: Luftika.rs, 22.Apr.2021

Tviterašica Ivana ispričala je potresne činjenice o bolesti i smrti svog oca od posledica koronavirusa.. Njenu priču prenosimo u celosti:. “Na dan kada se moja majka vakcinisala, ocu je potvrđen kovid. Preležao je lako, i bilo je da prođe dva meseca, pa da se vakciniše. 25 dana kasnije dobio...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.