Prva žrtva koronavirusa u Čačku, u samoizolaciji 780 osoba VIDEO

Izvor: B92, 05.Apr.2020, 12:31

Prva žrtva koronavirusa u Čačku, u samoizolaciji 780 osoba VIDEO

U bolnici u Kragujevcu umro je Čačanin od posledica zaraze koronavirusom i to je prva žrtva epidemje u Čačku, saopštio je Radni tim za praćenje korona virusa.

On se u Kliničkom centru u Kragujevcu lečio od koronavirusa, imao je 48 godina i bio je zaposlen u jednoj banci u Čačku.

"Juče je bio najteži dan a sve nas, jer je virus odneo prvu žrtvu. Želim da izrazim saučešće porodici i prijateljima i da ponovo podsetim građane da vode računa jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ova bolest ne bira ni pol, ni godine. Imamo još nekoliko teških slučajeva sa teškom kliničkom slikom, koji su hospitalizovani u Kragujevcu, ali nadamo se najboljem “, rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Čačku smešteno je 12 pacijenata.

"Pored njih, još jedan pacijent vodi kao potencijalno infektivan. On je prethodnog dana prebačen sa jednog odeljenja, jer je imao drugih teških zdravstvenih problema zbog kojih je i primljen na lečenje, ali zbog povišene temperature u ovim uslovima mora da bude opserviran na COVID-19“, izjavio je dr Mihailo Luković.

Iz Radnog tima su saopštili da je das u od 33 upućena uzorka na identifikaciju tri bila pozitivna, jedan iz Gornjeg Milanovca i dva iz Čačka.

Prvi slučaj inficiranjem koronavirusom zabeležen je i u Policijskoj upravi, gde je zaražena radnica, tako da je na samoizolaciju upućeno 780 osoba

Tokom jučerašnjeg dana nije zabeležen nijedan prijem u bolnicu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.