Promocija monografije o 50 godina niške Galerija savremene likovne umetnosti

Izvor: JužneVesti.com, 11.Feb.2021, 10:44

Promocija monografije o 50 godina niške Galerija savremene likovne umetnosti

Iz Galerije savremene likovne umetnosti Niš najavljuju da će danas u 12 sati za medije održati promociju monografije u Oficirskom domu u Nišu. Zbog epidemije virusa korona, dodaju, promocija za javnost biće kada uslovi to budu dozvolili.

Galerija savremene umetnosti je, kako piše na zvaničnom sajtu, osnovana 9. juna 1970. godine, a pola veka njenog postojanja stalo je u monografiju, na čijoj promociji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će govoriti profesori i oni koji su radili na tom delu.

O monografiji će govoriti Emilija Ćoćić Bilić, direktor GSLU, Milica Todorović programski direktor GSLU i urednik monografije, Srđan Marković, redovni profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu i recenzent i Perica Donkov, redovni profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu i član Umetničkog saveta GSLU Niš - saopštavaju iz GSLU Niš.

Na veb-strani navode i da je nakon osnivanja niška Galerija bila je prva samostalna institucija te vrste na užem području Srbije, a treća u republici posle Muzeja savremene umetnosti u Beogradu i Galerije savremene umetnosti u Novom Sadu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.