Proglašena vanredna situacija u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 10:15

Proglašena vanredna situacija u Beogradu

Nove mere na snazi zbog širenja korona virusa.

Štab za vanredne situacije grada Beogradu upravo je proglasio vanrednu situaciju na teritoriji prestonice.

Zamenik gradobačelnika Goran Vesić potvrdio je ovu informaciju za TV Pink.

On je objasnio da je na ovaj način stvoren pravni osnov da Vlada Srbije donese odluku o primeni određenih mera na teritoriji grada.

Sednica Vlade na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kojoj se očekuje donošenje novih mera zakazana je za 10 sati.

Vlada Srbija danas bi trebalo da izglasa nove mere u cilju sprečavanja širenja zaraze korona virusom - zatvaranje noćnih klubova i kafića u Beogradu od 23.00 do 6.00, kazne za nenošenje maske u prevozu i maksimalan broj od 100 ljudi u zatvorenom prostoru.

Prema daljoj proceduri, Vlada Srbije bi trebalo da donese odluku, da propiše određene mere na teritoriji grada Beograda, a na osnovu odluke gradskog štaba o proglašenju vanredne situacije.

Predsednik Srbije je za juče RTS rekao da će nove mere biti donete na dve nedelje, a ukoliko se ne budu poštovale, biće pooštrene.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.