Izvor: Radio 021, 28.Maj.2020, 19:53

Prodaja šampanjca u svetu znatno opala zbog pandemije

Globalna prodaja šampanjca smanjena je za trećinu ili 100 miliona boca, jer je ove godine pandemija korona virusa zatvorila barove i restorane, prenosi Rojters.

Grupa proizvođača šampanjca "CIVC" navodi za Rojters da se kolaps te inudustrije može porediti sa posleratnom depresijom, a gubitak u prodaji premašuje 1,7 milijardi evra i pad može trajati još nekoliko godina.

Kada neko izgubi posao ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izgubi nekog u porodici, ne želi da slavi i sigurno ćemo osećati posledice još nekoliko godina, rekao je predsedavajući CIVC Maksim Tobar. Procene o prodaji se baziraju na padu od 75 odsto u aprilu i maju, a prodaja će biti ispod proseka do kraja godine, uključujući i praznike.

Prošle godine proizvođači šampanjca su prodali skoro 300 miliona boca za rekordnih pet milijardi evra. Udruženje je odlučilo i da ne dozvoli da sa pojedine ovogodišnje berbe grožđa flaširaju pre 2022. godine, kako bi se smanjile zalihe.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.