Izvor: JUGpress.com, 23.Okt.2021, 19:29

Procenat zaraženosti korona virusom u Pčinjskom okrugu je 31 odsto

VRANJE-VLADIČIN HAN-SURDULICA-BUJANOVAC-BOSILEGRAD-TRGOVIŠTE-PREŠEVO

Na kovid-19, u petak su testirane 493 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga. Inficirano je 159 građana, što je u odnosu na broj testiranih 31 odsto.

I dalje prvo mesto u okrugu po broju novoinficiranih drži Vranje gde je registrovano 86 slučajeva. U Vladičinom Hanu su otkrivena 33,  Surdulici 19, Bujanovcu osam, Bosilegradu sedam, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Trgovištu četiri i Preševu dva pozitivna slučaja infekcije, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

Prema podacima Zdravstvenog centra u Vranju, u Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljenо je 309 pregleda, 103 prva i 206 kontrolnih. Urađeno je 86 laboratorijskih analiza, 2 PCR i 98 antigenskih testova. Od toga 58 je pozitivno na korona virus.

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju su bitku sa korona virusom izgubila tri pacijenta, zvanični su podaci ove zdravstvene ustanove.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 108 pacijenata. Svi imaju koronu i upalu pluća. Na kiseoniku je 50 pacijenata. U bolnicu je primljeno šest, a otpušteno 10 pacijenata. Slobodnih mesta je 50.

U Kovid ambulanti za decu, ukupno je pregledano 71 dete i urađeno 36 antigenskih testova. Rezultati su potvrdili da je 14 dece pozitivno na korona virus.

Od početka imunizacije, zaključno sa 22. oktobrom, u Vranju je dato ukupno 101.809 doza svih vakcina, saopšteno je iz Zdravstvenog centra.

U toku jučerašnjeg dana imunizovane su 362 osobe. Prvu dozu primilo je 79, drugu 73 i treću 202 osobe iz Srbije.

U Vranje su za prvu dozu došla četiri državljana Severne Makedonije. Isto toliko ih je bilo i za drugu dozu vakcine.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.