Izvor: Blic, 14.Sep.2021, 14:23

Pretpostavka potkupljivosti ili morala? Kovid sertifikati OTKRIĆE dosta o ljudskoj ćudi, a pored naučnika, korist će imati i POLITIČARI

Antropološki je interesantna pretpostavka o ljudskoj potkupljivosti na kojoj se temelje nove mere protiv širenja korona virusa u dobrom delu Evrope, a koje uključuju uvođenje kovid sertifikata, a negde se čak preporučuju i igre na sreću koje bi nagradile one koji su vakcinisani. Svrha ovih mera je da otežaju život onima koji nisu vakcinisani iz najrazličitijih razloga i da ih konačno natera da se vakcinišu. Polazi se od pretpostavke, dakle, da će se ljudi ukoliko im je narušena udobnost življenja (nemogućnost odlaska u restorane, pozorišta, sportske aktivnosti i tako dalje) opredeliti za jednostavno i pragmatično rešenje, te da će postupiti onako kako se od njih očekuje – da se vakcinišu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.