Preminuo državni sekretar Blažić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo državni sekretar Blažić

Državni sekretar u Vladi Srbije, koji je bio hospitalizovan 24. marta, preminuo je od posledica zaraze korona virusom.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Batut" Darija Kisić Tepavčević potvrdila je danas da je među preminulima zbog Kovida 19 i državni sekretar u Ministarstvu za zaštitu životne sredine Bransilav Blažić.

"Nažalost, u pravu ste. Među pet preminulih muškaraca je i državni sekretar Blažić", rekla je Kisić Tepavčević novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na konstataciju da se ta informacija pojavila neposredno pre konferencije za novinare.

Ministarstvo zaštite životne sredine: Izgubili smo velikog čoveka i stručnjaka

Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je da je danas u Beogradu posle kraće bolesti preminuo Branislav Blažić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine.

"Njegovim iznenadnim odlaskom izgubili smo iskrenog borca za dobrobit našeg društva i čoveka koji je dao veliki ljudski i profesionalni doprinos borbi za zdravu životnu sredinu Srbije", saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo navodi da će Blažić ostati upamćen po bogatoj profesionalnoj i političkoj karijeri i dužnostima koje je obavljao, od hirurga i načelnika Hitne službe u Kikindi, predsednika opštine Kikinda, poslanika u Skupštini AP Vojvodine i Narodne skupštine Republike Srbije, ministra zaštite životne sredine od 1998-2000 godine, predsednika Odbora za zaštitu životne sredine skupštine Srbije do držanog sekretara u Ministarstvu zaštite životne sredine.

"Odlaskom dr Blažića, Ministarstvo zaštite životne sredine i cela Srbija izgubili su velikog čoveka i dragocenog stručnjaka i profesionalca", navodi se u saopštenju.

Saučešće poslanika SPO Blažićevoj porodici i SNS

Poslanici Srpskog pokreta obnove Aleksandar Čotrić i Aleksandar Jugović uputili su danas telegrame saučešća porodici državnog sekretara u Ministarstvu žzivotne sredine Bransilava Blažića i Srpskoj naprednoj stranci, čiji je Blažić bio član.

U telegramima su naveli da je Blažić bio veoma stručan, odgovoran, požrtvovan i posvećen svom poslu i uvek u službi građana i kada je radio kao lekar i kao narodni poslanik i državni sekretar u Vladi Srbije.

"Odlazak dr Branislava Blažića veliki je gubitak, pre svega za njegovu porodicu, za Ministarstvo kojem je pripadao i za SNS, stranku čiji je bio jedan od osnivača i član Predsedništva", navodi se u saučešću.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.