Preminuo Serđo Rosi: Ogroman gubitak

Izvor: B92, 03.Apr.2020, 16:04

Preminuo Serđo Rosi: "Ogroman gubitak"

Serđo Rosi (84), osnivač italijanske istoimene marke luksuznih cipela, preminuo je od posledica koronavirusa, saopštile su danas gradske vlasti Čezene na severu Italije.

Rosi je nekoliko dana bio u bolnici, a preminuo je u četvrtak uveče, dodale su lokalne vlasti i dodale da njegova smrt predstavlja "ogroman gubitak".

Grupa Guči je 1999. godine kupila oko 70 odsto marke Serđo Rosi za 96 miliona dolara, a 2005. godine je od porodice Rosi kupila preostalih 30 odsto.

Kasnije, 2015. godine, marka Rosi je prodata grupi Invest industrijal.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mađarska se fondom od dvije milijarde dolara bori protiv korone

Izvor: Capital.ba, 04.Apr.2020, 13:56

BUDIMPEŠTA – Vlada Mađarske ustanovila je poseban fond pomoći od dvije milijarde dolara za borbu protiv virusa korona. Fond će uključivati doprinose banaka i stranih maloprodajnih fimrmi, rekao je danas Gergej Gulijas, šef kabineta premijera Viktora Orbana. On je rekao da se od mađarskih banaka...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.