Premijerka optimistična: Pobeda je VRLO BLIZU, fokusiramo se na DVE STVARI

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 19:01

Premijerka optimistična: Pobeda je VRLO BLIZU, fokusiramo se na DVE STVARI

Posebno emotivno je doživela jedan period tokom pandemije.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se situacija sa virusom korona smiruje i da je pod kontrolom, te da se nada da ćemo uskoro moći da proglasimo pobedu.

- U ovom trenutku ne možemo da proglasimo pobedu nad virusom korona, ali se situacija smiruje, pod kontrolom je. Danas od oko 4.500 testiranih, 25 je potvrđenih slučajeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to je 0,55 odsto. Smiruje se situacija i nadam se da ćemo uskoro moći da proglasimo pobedu - rekla je ona.

Premijerka je istakla da je fokus sada na ekonomiji i privredi. Dodala je da je zadovoljna i kako je radio njen tim, ali je, kaže, pre svega, zadovoljna zemljom i svim građanima koji su se pridržavali preporuka.

- Preponosna sam na zdravstveni sistem i zdravstvene radnike i koliko smo ozbiljno, odgovorno radili i koliko smo zajedništvo pokazali tokom krize - rekla je Brnabić.

Ponovila je da kriza nije završena, ali da su ispunjeni svi uslovi, "pa i preko toga" da se vratimo u "kakvu takvu" normalnost. Premijerka je navela i da je veoma emotivno doživela situaciju sa ulaskom virusa u Gerontološki centar u Nišu.

- Teško mi je zbog svakog izgubljenog života. Imamo jednu od najmanjih stopa smrtnosti u svetu - 2,13 odsto, ali opet govorimo o nečijim roditeljima, članiovima porodica, prijateljima… Ne može se tako govoriti o ljudskim životima. Mnogo je 241 žrtva, ali kako je bilo u drugim zemljama, napredinijm i bogatijim, zaista smo junački hrabro izgurali ovo - rekla je Brnabić.

Još jednom je zahvalila svim građanima, zdravstvenim radnicima, ljudima iz vojske policije, zaposlenima u supermarektima i zamolila sve da se sada nastavi borbu u privrednom smislu.

- Sada je borba za našu ekonomiju, za turizam, hotele, ugostitelje, maloprodajne objekte, za proizvođače, da kupujemo domaće, da svi zajedno podignemo ekonomiju. Verujem da možemo - zaključila je Brnabić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.