Predsjednik Opštine Budva Marko Carević zatražio totalno zaključavanje zbog koronavirusa

Izvor: Vostok.rs, 08.Feb.2021, 16:25

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević zatražio totalno zaključavanje zbog koronavirusa

Carević se obratio dopisom premijeru Zdravku Krivokapiću, ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović i Savjetu za borbu protiv korona virusa, od kojih traži totalno zaključavanje Budve, koje bi podrazumjevalo zabranu rada ugostiteljskih objekata, obustavz nastave u školama (prelazak na on-line nastavu), zatvaranje svih predškolskih ustanova i vrtića, prenosi RTCG.
Traži i da se rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom prehrambenih proizvoda (marketi,supermarketi,hipermarketi) prilagoditi trenutnoj situaciji. Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Budva predlažio je i da se uvede zabrana izlaska iz objekata stanovanja u vremenu od 17 do 05 časova narednog dana, kao i zabrana kretanja, okupljanja i boravka na javnim površinama svakog dana u vremenu od 17 do 05 časova narednog dana. Traže i uvođenje zabrane međugradskog putovanja, zatvaranje igrališta, teretana na otvorenom / zatvorenom prostoru i fitnes centara. “Navedene mjere u cilju suzbijanja pandemije COVID-19 važile bi narednih 15 dana od dana donošenja istih”, navodi se u dopisu koji potpisuje Carević. Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje je danas održao sastanak povodom epidemiološke situacije u Budvi gdje je, kako navode, došlo do drastičnog povećanja broja oboljelih od virusa COVID-19, zbog čega je neophodno, kako poručuju, pod hitno preduzeti mjere na zaštiti stanovništva od ove zarazne bolesti. U Budvi je prema podacima epidemiološke službe JZU Doma zdravlja Budva, trenutno 696 aktivnih slučajeva oboljelih od korona virusa, sa tendencijom daljnjeg rasta oboljelih. “Svi kapaciteti JZU Dom zdravlja Budva su stavljeni na raspolaganje stanovnicima Budve, ali u ovom trenutku to ne zadovoljava trenutne potrebe, obzirom na nagli porast oboljelih. Imajući na umu značajan porast broja zaraženih i činjenicu da je shodno stopi kumulativne incidencije, Budva već duže vrijeme u crvenoj zoni, kao i to da je broj zaraženih u odnosu na broj stanovnika među najvećima u Evropi, upućujemo Vam dopis sa predlogom da preispitate važeće epidemiološke mjere u Budvi i predložite njihovo pooštravanje”, navodi se u Carevićevom dopisnu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.