Izvor: Radio 021, 13.Apr.2021, 16:29

Povećanje broja novih slučajeva korone u Novom Sadu, rast i u Vojvodini

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 888 novih slučajeva korona virusa. Dan ranije bilo ih je 465.

Najveći broj novoobolelih registrovan je u Novom Sadu, 213. Dan ranije bilo ih je 141.

To je novi porast posle uobičajenog pada broja novoobolelih tokom vikenda.

Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 50 godina, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine ističući da ovu situaciju smatra krajnje nepovoljnom i očekuje produženje epidemijskog talasa. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 17.536, za oko četiri hiljade manje nego pre.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3.713, u Pančevu više od 1.500, u Subotici ih je trenutno više od 1.200, a u Zrenjaninu više od 1.100.

U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Podsetimo, ukupno 369 pacijenata nalazi se na lečenju od posledica virusa korona u novosadskim bolnicama. To je blagi pad broja hospitalizovanih u odnosu na juče, kad je na lečenju bilo 374 zaraženih.

Na raspiratorima se nalazi 30 pacijenata, jedan manje u odnosu na ponedeljak. U Kliničkom centru Vojvodine smešteno je 280 obolelih od kovida, a 20 pacijenata je u teškom stanju i na respiratoru.

Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici se leči 89 pacijenata, a na respiratoru je deset zaraženih. Nije poznato koliko je pacijenata u međuvremenu otpušteno sa lečenja ili preminulo, jer zdravstvene ustanove ne objavljuju te podatke još od početka epidemije.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.