Porođaj u eri korone nije prijatan, ali priča ove Beograđanke izmamiće vam osmeh

Izvor: Luftika.rs, 26.Mar.2020, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porođaj u eri korone nije prijatan, ali priča ove Beograđanke izmamiće vam osmeh

Doneti na svet novi život nikada nije jednostavno, a pogotovo u trenucima kada život na čitavoj planeti stoji. Porođaj u doba korone i svu ozbiljnost situacije na svojoj koži je osetila Beograđaka Draginja Veljković.
Draginja se porodila pre nekoliko dana, a njen sin Vukan na svet je došao u trenutku kad je broj zaraženih od korona virusa u Srbiji naglo porastao.
– Nije mi svejedno, ali na sreću nisam paničar. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Beba i ja smo dobro, imam mleka i dojenje nam lepo ide. Kod kuće smo, a suprug Vladimir jednom u tri dana ide u nabavku, ali u punoj zaštitnoj opremi – kaže Draginja, a piše Biljana Stefanović za portal Blic žena.
Ističe da ih po izlasku iz porodilišta nisu posebno edukovali ili informisali o korona virusu i dodatnim merama koje bi možda trebalo da preduzmu kod kuće, kao i da se u bolnici na licima zdravstvenih radnika videla zabrinutost.
– Porodila sam se u petak, a kući smo došli u nedelju. Doktor koji me je porodio je bio sjajan, ali kod ostalog medicinskog osoblja osećala se blaga nervoza. Takođe, pre ulaska u bolnicu stalno sam čitala vesti, ali čim sam ušla u porodilište, isključila sam se u potpunosti od svih dešavanja i informacija o korona virusu – ističe Draginja i dodaje da su u porodilištu imali sva sredstva za dezinfekciju i da je kontrola kad je reč o higijenskim uslovima bila pooštrena.
Ova mlada mama otkriva i da su ona i suprug pre porođaja za svaki slučaj kupili nekoliko pakovanja adaptiranog mleka za bebu, kao i pelene u svim veličinama. Hteli su da budu spremni jer niko ne zna koliko će ova situacija potrajati.
– Mi smo već jedan mali uigran tim. Suprug mi dosta pomaže, a u poseti nam je bila i patronažna sestra, što nam je mnogo značilo s obzirom na to da nam je Vukan prvo dete. Ipak je lakše kad dođe neko stručan i potvrdi vam da sve ispravno radite – priča s osmehom.
Sišla sam sa porođajnog stola, a ne sa modne piste!

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.