Izvor: Radio 021, 28.Mar.2020, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porast kriminala tokom epidemije virusa korona

Pandemija virusa korona dovela je i da porasta kriminala, posebno sajber kriminala, prevara, krađa i falsifikovanja.

Evropska policijska organizacija upozorava da je stopa kriminala porasla tokom pandemije i da se kriminalci i bande brzo organizuju.

Izbijanjem pandemije došlo je do porasta prodaje falsifikovanih lekova  i zaštitne opreme, od maski do sredstava za dezinfekciju.

U izveštaju EUROPOL-a navodi se da je u martu recimo zaplenjeno 34 hiljade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << krivotvorenih hirurških maski dok su među falsifikovanim lekovima najčešće oni antivirusni, lek hlorokin i vitamini. Evropska policija upozorava i na brzi rast prevara.

“Prevaranti su vrlo brzo prilagodili šablon delovanja i iskoristili strahove i brigu ljudi tokom krize”, navodi se u izveštaju EUROPOL-a. Stručnjaci upozoravaju i na porast sajber kriminala jer mnogi sada rade od kuće, pa su podaci i mreže na koje su prijavljeni manje sigurni.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.