Popuštanje mera kad dobijemo vakcinu

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 10:05

"Popuštanje mera kad dobijemo vakcinu"

Banjaluka -- Ministar zdravlja RS Alen Šeranić izjavio da bi vakcina protiv virusa korona mogli biti dostupna iduće godine i da se tek tada očekuje popuštanje mera.

"Tada ćemo imati jasniju situaciju i ovo će sve biti iza nas. Sad je stvar kako da organizujemo sistem, ali i naše živote", rekao je Šeranić.

On je naveo da trenutna situacija nije povoljna s obzirom na to da je evidentan rast broja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novozaraženih lica.

Rekao je da svi o virusu korona u praksi uče u hodu i da je važno da nadležni iz javnih institucija prenose one informacije koje dolaze od Svetske zdravstvene organizacije i Evropskog centra za kontrolu bolest.

"Očekujem da ćemo sledeće godine u ovo doba verovatno imati vakcinu kojom ćemo olakšati situaciju u smislu ugroženih grupa koje ćemo vakcinisati. Takođe, očekujem da ćemo imati lek kojim ćemo moći pomoći onima koji su oboleli”, rekao je Šeranić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KORONA OTERALA HRVATE KOD PSIHIJATRA: Veliki porast psihičkih oboljenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020

Počeli da se vraćaju i stari pacijenti..Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš nedavno je izjavio da promena načina života zbog pandemije korona virusa deluje na psihu ljudi, potvrdivši ono što psiholozi i psihijatri najavljuju...Kako se navodi, istraživanja će tek biti rađena, ali se posledice...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.