Popović: Država i IT zajednica zajedno formulišu mere protiv krize

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2020, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Država i IT zajednica zajedno formulišu mere protiv krize

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović razgovarao je danas putem video-konferencijske veze sa rukovodiocima nekoliko vodećih srpskih IT kompanija kako bi čuo njihove predloge koje mere Srbija treba da preduzme u cilju podrške IT sektoru u periodu krize izazvane širenjem korona virusa u svetu.

Ovim video sastankom uspostavljen stalni kanal komunikacije sa srpskom inovacionom i IT zajednicom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji će biti neprestano otvoren za vreme trajanja krize, navedeno je u saopštenju.

"Želeo sam da čujem pametne ljude, novu srpsku tehnološku elitu, kako oni vide ovaj period krize i koje mere treba da preduzmemo da smanjimo opterećenje na IT kompanije i inovacionu zajednicu", rekao je Popović.

On je podsetio de je srpski IT sektor prošle godine imao izvoz od milijardu i po evra digitalnih usluga, proizvoda i servisa.

"To je najzdraviji deo srpske privrede. Važno je da zajednički fomulišemo mere kako da ovaj sektor zaštitimo od posledica krize", rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, ovakvi sastanci će se održavati ukoliko bude bilo potrebe svakodnevno, jer se stanje u državi i okruženju menja na dnevnom nivou, zbog čega je važno brzo prilagođavanje novim okolnostima i pravovremeno reagovanje.

Predstavnici IT i inovacione zajednice ukazali su na ključne probleme sa kojima se suočavaju u ovom trenutku, a koji se odnose na pitanje likvidnosti, poreskih opterećenja, održavanja broja zaposlenih.

Oni su, kako je navedeno u saopštenju, istakli da je čitava zajednica solidarna sa najugroženijim grupama u vremenu krize izrazivši spremnost da svako u okviru svojih mogućnosti pomogne u ovom osetljivom trenutku državi i društvu.

Na sastanku su učestvovali predstavnici kompanija Majkrosoft, Telegrup, Saga, No Solutions, kao i organizacije Startit, Digitalna zajednica, Udruženje mladih privrednika i druge.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Popović: Stalni kanal komunikacije sa srpskom IT zajednicom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2020

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović razgovarao je putem video-konferencijske veze sa rukovodiocima nekoliko vodećih srpskih IT kompanija kako bi čuo njihove predloge koje mere Srbija treba da preduzme u cilju podrške IT sektoru u periodu krize izazvane širenjem korona virusa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.