Izvor: Luftika.rs, 07.Jun.2020, 20:24

Ponovo se otvaraju noćni klubovi u Španiji, ali ples je zabranjen

Posle skoro tri meseca apsolutnog karantina Madriđani su sa zaštitnom opremom satima čekali u redovima kako bi posetili slavne muzeje zatvorene zbog pandemije koronavirusa.
Vlada je zatvorila državne muzeje 12. marta dok je zemlja bila pod karantinom kako bi se suzbilo širenje Covida-19.
Restriktivne mere postepeno se ukidaju, a u Madridu to ide polako jer je bio među najgore pogođenima virusom korona.
Prado i Muzej kraljice Sofije još nisu u potpunosti otvoreni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ali su mnoga remek-dela izložena, uključujući radove Velaskeza i Goje u muzeju Prado i Pikasovu „Gerniku“ u Muzeju kraljice Sofije.
Na snazi su epidemiološke mere, uključujući fizičku distancu, smanjeni kapacitet i ulaznice s određenim vremenom poseta. Zaposleni u muzeju mere temperaturu posetiocima koji ulaze u Prado.
Španija je do sada zabeležila više od 27 hiljada mrtvih i više od 240.978 zaraženih. U ponedeljak sledi dalje ublažavanje restriktivnih mera u Madridu i Barseloni, kada će biti dopušteno sedenje u barovima i restoranima, a ne samo na njihovim terasama.
U više od pola zemlje otvoriće se noćni klubovi, ali plesanje neće biti dopušteno. Vlada je predložila da se na plesne podijume postave stolovi, prenosi 021.
Sud u Španiji osudio vlasti jer nisu obezbedili zaštitnu opremu medicinskim radnicima

Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.