Ponedeljak dan D za PL, ko su saboteri?!

Izvor: Sportske.net, 10.Maj.2020, 18:49

Ponedeljak 'dan D' za PL, ko su "saboteri"?!

Ne baš najbolja komunikacija između klubova i čelnika lige.

Danas je Premijer liga doživela ozbiljan udarac, Brajton je saopštio da ima tri fudbalera koji su pozitivni na korona virus te će "galebovi" naredne dve nedelje provesti u izolaciji.

Projekat Restart jeste skup pravila koju su potrebna da se ispoštuju od strane klubova i čelnika lige kako bi se samo takmičenje i nastavilo.

Pol >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Barber, izvršni direktor Brajtona je upitao šta će se desiti i kakve mere primeniti ako pozitivnih bude i tokom nastavka prvenstva ili kada počne drugi talas virusa.

Telegraf prenosi kako se najviše 'bune' zadnja šest kluba, navodno imaju i podršku dva, za sada neimenovana kluba, koji su u gornjem delu tabele. Pomenuti klubovi se najviše bune protiv upotrebe neutralnih terena što je jedan od zahteva Vlade Engleske.

Sutra je glasanje i rasprava premijerligaša oko rešavanja problema sa igračima kojima krajem juna ističu ugovori ili pozajmice. Spekuliše se da bi moglo doći i do rasprave između "sabotera" poput Brajtona ili Aston Vile koji nisu za nastavak takmičenja i ostalih koji bi hteli da završe turbulentnu sezonu.

Argument protiv 'sabotera' jeste da ti klubovi navodno misle samo na sebe, te kako bi otkazali sezonu da bi se izbegla selidba u niži rang.

Sutra će pored rešavanja problema oko ugovora, na sastanku biti i firme poput Skaj Sporta to jest glavne televizije koje prenose PL. Ostalo je da se odigra još 92 utakmice dok će 45 biti prikazivane.

Oko ugovora će se odlučivati glasanjem, FIFA želi što pre rešavanje ovog problema, spekuliše se da bi 'saboteri' svojim glasom 'NE' uputili neku vrstu protesta, ali tako nešto se ne očekuje.

"Igraćemo na neutralnim terenima, bez publike dok neki igrači odbijaju da igraju a drugi su bez ugovora, onda ne bi trebalo biti ni ispadanja. Svi ovi faktori komplikuju sezonu", izjava je jedno od čelnika premijerligaškog kluba prenosi Telegraf.

Sutra se glasa za ugovore, jasno da to neće biti jedina tačka rasprave, već su zakazni sastanci čelnika PL klubova narednog ponedeljka i onog posle tog.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.