Pompeo u iznenadnoj poseti Kabulu

Izvor: Beta, 23.Mar.2020, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo u iznenadnoj poseti Kabulu

Američki državni sekretar Majk Pompeo otputovao je danas iz Avganistan, ne navodeći da li je uspeo da isposluje sporazum medju zavadjenim političkim liderima te zemlje.Pompeo je danas boravio u iznenadnoj poseti Kabulu iako vlada pandemija korona virusa, navodi agencija AP.Politički zastoj u Avganistanu preti da ozbiljno naruši mirovni sporazum koji je Vašington prošlog meseca postigao sa talibanima.Pompeo je imao odvojene razgovore sa predsednikom Avganistana Ašrafom Ganijem i njegovim rivalom Abdulahom Abdulahom."Nalazimo se u krizi", rekao je neimenovani zvaničnik Stejt departmenta novinarima koji prate Pompea.Taj zvaničnik je ocenio da bi u slučaju da se kriza ne reši uskoro, sam mirovni proces i sporazum sa talibanima bili ugroženi.SAD i NATO su već počeli sa povlačenjem dela snaga iz Avganistana. Konačno povlačenje američke vojske ne zavisi od uspeha pregovora medju samim Avganistancima već od obećanja talibana da će uskratiti prostor ostalim terorističkim grupama poput pobunjenika Islamske države.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Hiljade Amerikanaca u inostranstvu traže pomoć za povratak kući

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Mar.2020

Oko 13.500 državljana SAD-a u inostranstvu zatražilo je pomoć Stejt departmenta da se vrati kući zbog pandemije korona virusa, izjavio je neimenovani američki zvaničnik, prenosi Rojters. On je pozvao Amerikance koji ne žele da ostanu u inostranstvu da sada izađu iz zemalja u kojima se nalaze,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.