Izvor: Radio 021, 25.Nov.2020, 12:01

Polovina radnika u posredničkim agencijama tokom pandemije ostala bez posla

Više od 50 odsto radnika u posredničkim agencijama u turizmu u periodu od marta do danas ostalo je bez posla zbog pandemije virusa korona.

Kako navode, u narednom periodu se očekuje još otpuštanja, pokazala je anketa koju su Subagenti Srbije obavili među 160 posredničkih agencija.

Subagenti, kao neformalna grupa malih turističkih agencija, navodi da je u 72,4 odsto slučajeva reč o porodičnom biznisu, što znači da su te porodice ostale bez prihoda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

U skoro tri četvrtine posredničkih agencija vlasnici su žene, pa je među onima koji su ostali bez posla i prihoda veliki broj upravo žena, kao veoma osetljive kategorije na tržištu rada.

Ukazuju da će se bez državne pomoći većina posredničkih agencija ugasiti krajem godine, kada istekne drugi krug pomoći privredi i traže da im se obezbede subvencije da bi opstali do normalizacije poslovanja, a njihovi zaposleni dobijali bar minimalne prihode.

"Kako bismo i javnosti i nadležnima ilustrovali situaciju u kojoj se nalazimo, danas ćemo na naše izloge zalepiti upozoravajuće trake koje treba da ukažu na krah jedne privredne grane", navode Subagenti Srbije.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.