Izvor: Radio 021, 05.Avg.2020, 22:49

Poljska namerava da u potpunosti normalizuje nastavu u školama

Poljska namerava da u potpunosti 1. septembra normalizuje nastavu u školama, najavio je danas ministar obrazovanja Darijus Piontkovski, uprkos rastu obolelih od korona virusa.

Piontkovski je rekao da zemlja želi da se učenici vrate normalnom obrazovanju u školama od septembra, uz stroge higijenske mere i bezbednosna pravila za škole, prenosi Rojters.

Postojaće kriterijumi po kojima će škole moći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da se prebace na onlajn nastavu ili da kombinuju ta dva načina ako nastavi da se povećava broj obolelih, naglasio je on, uz napomenu da nošenje maski na časovima neće biti obavezno.

Ne planiramo da ograničimo broj učenika u učionicama. Ukoliko bude epidemiološke pretnje, direktor će moći da donese rešenje o ograničenom broju učenika koji bi dolazili u školu, a ostali da uče od kuće, dodao je Piontkovski.

Poljska je inicijalno bila veoma uspešna u obuzdavanju epidemije, ali je broj obolelih počeo da raste sa popuštanjem restriktivnih mera i i utorak je objavljeno da je obolelo 680 osoba, navodi Rojters. Poljska koja broji oko 38 miliona stanovnika zabeležila je, prema današnjim podacima, 48.789 slučajeva infekcije kovid 19 i 1.756 smrtnih slučajeva.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.