Policija upala u kuću Bolsonara: Nisam se vakcinisao. Tačka

Izvor: B92, 03.Maj.2023, 15:41

Policija upala u kuću Bolsonara: "Nisam se vakcinisao. Tačka"

Brazilska federalna policija izvršila je danas raciju u kući bivšeg predsednika Brazila Žaira Bolsonara.

Reč je o istrazi o grupi za koju se sumnja da je unosila lažne podatke o vakcinama u vladinu bazu podataka o koronavirusu, javlja Rojters. Dvojica Bolsonarovih najbližih saradnika Mauro Sid i Maks Giljerme uhapšeni su u akciji policije, navodi agencija.

Policija je saopštila da su lažni podaci navodno dodati u bazu podataka između novembra 2021. i decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2022. godine, kada je Bolsonaro bio predsednik, kako bi se promenili statusi imunizacije još neimenovanih ljudi.

"Kao rezultat toga, mogli su da izdaju sertifikate o vakcinama i da ih koriste da zaobiđu ograničenja koja su nametnule vlasti u Brazilu i Sjedinjenim Državama", naveli su iz policije.

Dodaje se da je grupa to navodno uradila iz "ideoloških razloga".

Rojters podseća da je Bolsonaro, dok je bio na funkciji predsednika, bio skeptičan prema dejstvu vakcina protiv koronavirusa i zakleo se da se nikada neće vakcinisati.

Bivši predsednik Brazila izjavio je da je iznenađen policijskom racijom u njegovoj kući, u okviru istrage o falsifikovanju evidencije vakcinacije protiv koronavirusa.

"Sa moje strane, ništa nije bilo falsifikovano. Nisam se vakcinisao. Tačka", poručio je Bolsonaro, prenosi Rojters.

On je dodao da mu je policija zaplenila mobilni telefon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brazilska policija pretresla Bolsonarov dom u okviru istrage lažnih podataka o vakcinaciji

Izvor: Danas, 03.Maj.2023

Brazilska policija je danas pretresla dom bivšeg predsednika Žaira Bolsonara u Braziliji i uhapsila dva njegova saradnika, u okviru istrage falsifikovanja podataka o vakcinaciji protiv korona virusa, izjavili su upućeni izvori.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.