Poboljšanje epidemiološke situacije u Moravičkom okrugu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2020, 09:21

Poboljšanje epidemiološke situacije u Moravičkom okrugu

Od početka epidemije u Moravičkom okrugu od korona virusa do sada je preminulo 55 ljudi, a najviše umrlih je bilo starosti od 61 do 70 godina, a potom od 71 do 80 godina, navode iz čačanskog Radnog tima za praćenje širenja korona virusa.

Od prve polovine juna do 25. jula najveći broj pacijenata koji se lečio ili se još leči u čačanskoj bolnici starosti je između 51 i 60 godina, prenosi RTS.

Drugi pik epidemije u Moravičom okrugu počeo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sredinom juna, a pre toga gotovo mesec dana u čitavom okrugu nije registrovan nijedan novi slučaj zaraze.

Krajem jula bolnički kapaciteti su bili puni, u jednom trenutku je bilo više od 180 pacijenata u bolnici, ali se sada epidemiološka situacija postepeno poboljšava.

Smanjuje se broj prvih pregleda i u kovid ambulantama juce ih je bilo 15, a u bolnici je pregledano 48 pacijenata.

Na kovid odeljenjima trenutno su hospitalizovano 83 pacijenta, devet sa teškom kliničkom slikom, a četiri na respiratoru.

U Čačku je vanredna situacija na snazi od 3. jula.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.