Izvor: JUGpress.com, 03.Jul.2020, 17:30

Pet pacijenata kritično, preminule četiri osobe

NIŠ

   Sa potvrđenim virusom korona u niškom Kliničkom centru trenutno je na lečenju 75 pacijenata od čega su petoro u kritičnom stanju i nalaze se na respiratorima. Preminule su četiri osobe, tri iz Niša i jedan pacijent iz Vranja.Na bolničkom lečenju su desetoro dece a kod jednog deteta je potvrđen virus kovid.

                                “ Što se tiče kliničke slike kod dece kao što znate ona je u blažoj formi. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Sva deca su stabilna I ono sto je bitno trenutno su van životne opasnosti”, kazao je prof.dr Goran Stanojević, pomoćnik generalnog direktora koji je potvrdio da smo u drugom piku prvog talasa i da je zbog toga došlo do povećanja obolelih i preminulih.

 On je istakao da za sada KC Niš ima dovoljno lekara I medicinskih sestara.

                            “ Kao što znate primili smo mlade lekare  i medicinske sestre. Ako potreba nalaže imamo uslove da angažujemo I drugo  osoblje iz naše ustanove. Za sada potrebe u kovid bolnicama pokrivamo sopstevnim kadrom”, naveo je Stanojević.

                              Direktor Infektivne klinike prof.dr Miodrag Vrbić kaže da su počeli da primenjuju nove protokole u lečenju obolelih. On je naveo da svi koji su na bolničkom lečenju  imaju ozbiljnu kliničku sliku.

                                “ Činjenica je da na respiratorima imamo pacijente od  30 do 40 godina. Primarno su ugrožena pluca, ali kada bolest toliko odmakne trpe svi organi zbog nedostatka kiseonika”, kazao je Vrbić i dodao.

                            Radi se o lekovima koji su ispitivani za neka druga virusna obolenja  ali sada u kontekstu  COVID-a 19 su pokazali dobra svojstva i efekte. Hlorokin koristimo u određenim situacijama prema postojecim kontraindikacijama za njegovu primenu.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Raste broj obolelih i preminulih u niškom Kliničkom centru

Izvor: Večernje novosti, 03.Jul.2020

Sa potvrđenim virusom korona u niškom Kliničkom centru trenutno je na lečenju 75 pacijenata od čega su petoro u kritičnom stanju i nalaze se na respiratorima. Na jugu Srbije preminule su četiri osobe NIŠ – Sa potvrđenim virusom korona u niškom Kliničkom centru trenutno...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.