Patrijarh naložio da se i SPC pridruži merama Vlade protiv korone: Služba u praznim hramovima, tv prenos za vernike

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2020, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh naložio da se i SPC pridruži merama Vlade protiv korone: Služba u praznim hramovima, tv prenos za vernike

Služba će se u vreme dok traje epidemija obavljati u praznim hramovima, a za vernike će biti obezbeđen televizijski prenos PATRIJARHIrinej pozvao je sveštenstvo SPC da sva bogosluženja saobrazi odlukama Vlade Srbije o suzbijanju virusa korona. Kako "Novosti" saznaju, služba će se u vreme dok traje epidemija obavljati u praznim hramovima, a za vernike će biti obezbeđen televizijski prenos.Tokom vanrednog stanja u Patrijaršiji će biti uvedena dežurstva. Na taj način se i Crkva pridružila borbi protiv pandemije koja je počela da odnosi živote i u našoj zemlji.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

SPC i vernici poštuju mere Vlade Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2020, 12:22

Crkva i vernici u Beogradu su danas na liturgiji, na Mladence, poštovali mere Vlade Srbije u borbi protiv korona virusa, tako što su stajali ispred hramova i ulazili unutra smenjujući se po pet ljudi...Patrijarh SPC Irinej u dopisu je naložio sveštenstvu da se sav bogoslužbeni i parohijski život...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.