Pastor: Ne očekujem olakšanje mera početkom maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2020, 13:16

Pastor: Ne očekujem olakšanje mera početkom maja

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da nije realno očekivanje da će početkom maja doći do olakšanja postojećih mera, donetih u cilju suzbijanja pandemije virusa korona.

On je za RTV Panon iz Subotice podsetio da se pokazalo da su smanjivanje socijalnih kontakata i ograničenja najefikasniji način borbe protiv širenja koronavirusa.

"Po iskustvu iz susednih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemalja, vidimo da je ova vrsta ograničenja i svođenje socijalnih kontakata na minimum očigledno najefikasniji način za pobedu nad virusom, i ako se to primenjuje i drugde u svetu, ne vidim razloga da i kod nas ne bude uspešno. Ne očekujem da će početkom maja doći do olakšanja mera", rekao je Pastor.

On je dodao da je vidljivo da građani poštuju i pridržavaju se mera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.