Papa pozvao lidere da novac daju za istraživanja, a ne oružje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2020, 03:17

Papa pozvao lidere da novac daju za istraživanja, a ne oružje

Papa Franja pozvao je svetske političke lidere da novac umesto za oružje, usmere na istraživanja kako bii se sprečila neka nova pandemija, kao što je aktuelna korona virusa.

Papa je predvodio molitvu u bašti Vatikana, najveći skup u sedištu Rimokatoličke crkve posle skoro tri meseca kojem je prisustvovalo oko 130 ljudi, među kojima su bili predstavnici onih koji su se na prvoj liniji fronta borili protiv korona virusa - po jedan lekar, medicinska sestra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << apotekar, novinar i zvaničnik civilne zaštite, kao i oni koji su se oporavili od infekcije, prenosi AP.

Oni su se molili u ružičnjaku u bašti Vatikana, a pridružile su im se preko video-linka desetine hiljada vernika u pedesetak rimokatoličkih crkava širom sveta.

Većina ljudi je nosila maske. Papa Franja nije i sedeo je tokom većeg dela službe nekoliko metara dalje od ostalih.

Na kraju molitve, papa je pozvao svetske lidere da budu dalekovidiji, da pomažu onima kojima pomoć najviše treba i donesu dugoročna ekonomska i socijalna rešenja.

On je rekao da se moli da Bogorodica "dotakne savest (lidera) tako da ogromne svote koje troše na nabavku sve više oružja i njihovo usavršavanje, usmere na sprečavanje takvih katastrofa u budućnosti".
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.