Izvor: Radio 021, 26.Mar.2020, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja negativan na virus korona

Papa Franja je negativan na testu za virus korona, prema današnjim navodima dva italijanska lista.

Prema listovima Mesađero (Messagero) i Fato Kotidijano (Fatto Quotidiano), papa je testiran juče, kada je prijavljeno da je zaražen sveštenik koji već godinama živi u istoj rezidenciji u kojoj i papa.

Test na virus urađen je za sve osobe koje rade u toj rezidenciji Kući Svete Marte, a posebno su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << testirani lični sekretari pape. Svi testovi su negativni, napisali su listovi pozivajući se na interne izvore iz Vatikana.

Podatak nije zvanično potvrdio Vatikan, koji nije komentarisao ni prvo testiranje pape na koronavirus početkom meseca kada je papa Franja imao kijavicu i kašalj i otkazao prethodne obaveze.

Prema sajtu Vatikan insajder i listu Stampa, papa je već neko vreme okružen sanitarnim kordonom protiv zaraze koji ga prati svuda gde se kreće. On više ne jede u zajedničkoj prostoriji rezidencije nego u svom apartmanu i njegovo okruženje stalno je opremljeno sredstvima za dezinfekciju.

Papa je danas održao jutarnju misu u maloj kapeli u svojoj rezidenciji. On je u molitvi ukazao da u ovim danima patnje ima mnogo straha, među starim, koji su sami u domovima ili bolnicama ili svojim kućama, među radnicima bez stabilnog posla, među brojnim ljudima koji služe društvu i koji doprinose da društvo živi, i pomolio se Bogu da pomogne ljudima da imaju poverenje, da trpe i nadvladaju svoje

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.