Pandemija “oborila” avione

Izvor: Capital.ba, 07.Feb.2021, 11:24

Pandemija “oborila” avione

MONTREAL – Globalni vazdušni putnički saobraćaj smanjen je Zbog pandemije korona virusa za 65,9 odsto u prošloj godini i to je najveći zabilježen pad u istoriji civilnog vazduhoplovstva, navodi se u izvještaju Međunarodnog udruženja za vazdušni transport (IATA). Foto: Freepik Mjere protiv virusa korona i porast broja zaraženih širom svijeta doveli su do ovakvog pada globalnog avionskog putničkog saobraćaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u 2020. godini, navodi se u izvještaju koji je objavljen na sajtu udruženja. Međunarodni transport putnika je u 2020. godini smanjen za 75,6 odsto na godišnjem nivou. Podaci su pokazali da su rezervacije za putovanja u narednom periodu, izvršene u januaru 2021. godine, opale za 70 odsto na godišnjem nivou. U projektovanim očekivanjima za 2021. godinu iz IATA navode da se može očekivati da će se ukupna potražnja poboljšati za 50,4 odsto u odnosu na prošlu godinu. Međutim, upozorava se da će ukoliko i dalje ostanu na snazi ozbiljnija ograničenja putovanja, poboljšanje potražnje biti ograničeno na samo 13 odsto u odnosu na 2020. godinu. Srna Чланак Pandemija “oborila” avione се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Putnički avio-saobraćaj beleži najveći pad u istoriji – čak 65,9 odsto

Izvor: Luftika.rs, 07.Feb.2021

Putnički avio-saobraćaj doživeo je strmoglav pad od 65,9 odsto u prošloj godini, što je najgori bilans u istoriji civilnog avio-saobraćaja, navode iz Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj (IATA).. Mere protiv korone i porast broja zaraženih širom sveta, doveli su do ovakvog pada globalnog...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.