Izvor: Radio 021, 09.Apr.2020, 12:35

Pančevo dobija kovid bolnicu

Opšta bolnica u Pančevu postaje kovid bolnica i primaće ubuduće pacijente zaražene virusom korona, kaže direktor te zdravstvene ustanove Slobodan Ovuka.

On je naglasio da će kovid bolnica u Pančevu moći da primi 150 pacijenata, da će o njima brinuti 40 lekara i 60 medicinskih sestara.

Podseća da je nekoliko infektologa i anesteziologa iz Opšte bolnice u Pančevu otišlo na ispomoć kolegama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Beograd i da će oni danas biti vraćeni u svoju matičnu ustanovu.

"Na prvoj liniji odbrane su infektolozi, anesteziolozi i pulmolozi. Uključuju se lekari na specijalizaciji i svi ostali po potrebi", rekao je Ovuka za TV Pink.

Kako kaže, bolnica ima dovoljno zaštitne opreme, osoblje je obučeno da je oblači i svlači, a u prilog tome govori i činjenica da nijedan zaposleni nije zaražen novim virusom na radnom mestu.

Do sada je Opšta bolnica u Pančevu primala pacijente na dijagnostiku i kome se dokaže prisustvo virusa Covid-19 zbrinjavan je u bolnicama u Beogradu ili Novom Sadu.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.