Izvor: Luftika.rs, 11.Avg.2020, 15:54

Palma nakon vašara u Jagodini: Neću ništa da zabranjujem! (VIDEO)

Uprkos zabrani okupljanja zbog epidemiološke situacije jedan od najvećih vašara u Jagodini okupio je brojne posetioce iz desetak opština širom Srbije.
Krizni štabovi opština Paraćina i Svilajnca, doneli su odluku da se zabrani održavanje tradicionalnih vašara za Svetog Iliju, a pre njih takvu odluku je doneo i Krizni štab Despotovca, za svetog Prokopija.
U Jagodini se, pak, nisu bavili tim “sitnicama”, kao ni pre njih oni u Valjevu odnosno Jovanji, i kao da “ >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << korona nije ništa” održan je tradicionalni Pantelejmonski vašar.
Prvi čovek Jagodine, doskorašnji gradonačelnik, a sadašnji predsednik Skupštine ovog grada Dragan Marković Palma siguran je, kako kaže, da je svako u Srbiji od devet do 100 godina zna sve o koronavirusu.
#Jagodina je država za sebe…
Panteljevdanski vašar se regularno održava. pic.twitter.com/X899AxBQRT
— Pedja Kanasta (@PedjaKanasta) August 9, 2020

Navodi da onaj ko posećuje skupove radi to na sopstvenu odgovornost, a da su vašar u Jagodini odobrili jer mnogi proizvođači živi od toga.
– Ima nešto što se zove život, ekonomija, mi ne možemo da stanemo sada i da svi budemo u kući sve vreme, a računi stižu za struju, deca treba da pođu u školu, ide zimnica i tako dalje. Ma neću ništa da zabranjujem tamo gde se ja pitam. Ja sam predsednik Skupštine, ali ništa neću da zabranjujem, zato što ovo traje osam meseci. Osam meseci traje, dokle treba da neko nekom zabranjuje nešto. Sopstvena odgovornost – kazao je za N1 Marković.
– I ja sam bio dva, tri puta u toku dana da obiđem vašar. Ono što mi je posebno smetalo – šta bre vi političari što ste preležali koronu, čim ste otišli u bolnicu slikali vas kako ste vi bolesni i tako dalje. Pa evo ja sad prvi put kažem za vaš medij – ja sam preležao koronu. Bio sam u izolaciji, niko nije znao. Šta da me žali Srbija, pa to ti je posao, bre, ti si političar da radiš, da komuniciraš sa građanima. Čak je i moja supruga imala koronu i moj stariji sin, evo prvi put to kažem, nikad nisam rekao ni za jedan medij – kazao je Marković za N1.

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

"ŠTO BIH ZABRANIO VAŠAR, PA I JA SAM PRELEŽAO KORONU" Palma: I u Beogradu retko ko nosi masku, teško se sa njom diše...

Izvor: Blic, 11.Avg.2020

Usred epidemije virusa korona, u Jagodini je u nedelju održan Pantelejmonski vašar koji je okupio nekoliko hiljada ljudi. O maskama i distanci izlišno je govoriti. Prvi čovek tog grada Dragan Marković Palma u tome ne vidi problem jer je "i sam preležao koronu, a i narod mora od nečega da živi".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.