Izvor: Radio 021, 18.Mar.2020, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacijent iz Pančeva prebačen u Novi Sad, ukupno šest bolesnika u Kliničkom centru Vojvodina

U Kliničkom centru Vojvodina od danas se nalazi šest pacijenata obolelih od virusa korona.

U odnosu na prethodni dan, na Infektivnoj klinici se nalazi još jedna pacijent, koji je, kako je saopštio KCV-a, u poslepodnevnim satima transportovan iz Opšte bolnice u Pančevu.

U saopštenju se navodi da su tri pacijenta stabilno i kod njih se sprovodi 24-časovni monitoring i intenzivno lečenje, dok se tri pacijenta nalaze na respiratoru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Ranije danas, pokrajinski sekretar za zdarastvo Zoran Gojković naveo je da su tri pacijenta iz Kikinde na respiratoru i u teškom opštem stanju, a jedan od njih u kritičnom.

Ovde se radi o Kikinđaninu od 61 godine koji je bio u Milanu i koji je od ranije bubrežni bolesnik koji je prvo ležao u Opštoj bolnici u Kikindi i potom po otkrivanju virusa korona i pogorašanju prebačen u Novi Sad, kao i dva muškaraca takođe iz Kikinde koji su imali veze sa pomenutim pacijentom, od kojih je jedan u utorak stigao u KCV sa pogoršanim stanjem.

Podsetimo, preostala tri pacijenta su 43-ogodišnji muškarac iz Bačke Topole koji je prvi pacijent i prebačen je pre jedanaest dana iz Subotice u Novi Sad, kao i mlađi muškarac iz Bačkog Jarka koji je u bolnici od prošlog utorka i za njih dvojicu je ranije rečeno da imaju blažu kliničku sliku, kao i osoba iz Pančevačke bolncie koja je danas dopremljena.

U narednom periodu, KCV će blagovremeno dostavljati informacije o eventualno nastalim promenama vezanim za virus korona.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.