PRVA ŽRTVA KORONA VIRUSA U U LAZAREVCU: Muškarac koji je bio nulti pacijent preminuo u KBC Dragiša Mišović

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2020, 19:33

PRVA ŽRTVA KORONA VIRUSA U U LAZAREVCU: Muškarac koji je bio "nulti" pacijent preminuo u KBC "Dragiša Mišović"

Nea novih slučajeva obolelih u Lazarevcu, te da u poslednja 24 sata nije bilo lica poslatih na dalju dijagnostiku.

Prvooboleli od Kovid-19 na teritoriji opštine Lazarevac, preminuo je u sredu u popodnevnim satima u KBC "Dragiša Mišović", saopšteno je danas na konferenciji za medije koja je održana nakon 15. vanredne sednice Štaba za vanredne situacije.

- Reč je o muškarcu starom 70 godina koji je hospitalizovan na Infektivnoj klinici 20. marta, a potom preveden >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na KBC "Dragiša Mišović". Kod njega je potvrđena infekcija virusom Kovid -19, nažalost preminuo je juče, 1. aprila - saopštio je direktor Doma zdravlja "Dr Đorđe Kovačević", dr Jovan Milojević, prenose "Prave novine".

On je dodao da i pored toga što je njegovo zdravstveno stanje dugo bilo stabilno, ova bolest uništava funkciju pluća, te dolazi često do naglog pogoršanja gde ni respirator ne može da pomogne. Milojević je izrazio saučešće porodici preminulog.

On je rekao i da novih slučajeva obolelih nema u Lazarevcu, te da u poslednja 24 sata nije bilo lica poslatih na dalju dijagnostiku.

Saučešće porodici izrazili su i predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić, kao i državni sekretar Bojan Stević. Oni su apelovali na sve sugrađane da postupe po merama Vlade Republike Srbije i ostanu u svojim kućama.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.