PREMINUO LEKAR (57) u Ćupriji: Sumnjaju na korona virus, kolege pozivaju na MINUT ĆUTANJA I APLAUZ

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2020, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMINUO LEKAR (57) u Ćupriji: Sumnjaju na korona virus, kolege pozivaju na MINUT ĆUTANJA I APLAUZ

Reč je o specijalisti urologije u Opštoj bolnici u Ćupriji.

Sumnja se da je drugi lekar u Srbiji preminuo od posledica korona virusa, a konačno razrešenje ove dileme očekujemo na današnjoj konferenciji u 15 časova.

Nezvanično je potvrđeno da je reč o lekaru koji je radio u Opštoj bolnici u Ćupriji na odeljenju urologije, te da je lečen u Beogradu.

Prema pisanju lokalnih medija, preminuli lekar pozitivno je testiran na Covid-19 pre nekoliko dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << To su potvrdili i iz Sindikata lekara i farmaceuta Srbije u svojoj Fejsbuk objavi.

- Od COVID19 je danas preminuo dr Goran Ivanković, specijalista urologije iz OB Ćuprija. Neka mu je večna slava i pokoj duši. Molimo sve lekare u Srbiji da četvrtak 02. aprila u 10 sati minutom ćutanja odaju počast našem preminulom kolegi. Žrtve ne smeju ostati bezimene! Brinite o svojim lekarima da bi oni brinuli o vama! - stoji u njihovom jučerašnjem postu.

Opština i bolnica demantuju

Opšta bolnica nije davala izjave na ovu temu. Iz Opštinske uprave u Paraćinu, odakle je lekar, demantuju lokalne medije da je lokalni Štab za vanredne situacije zvanično potvrdio ovu informaciju.

Od preminulog lekara Ivankovića (57) na Fejsbuku se pored kolega opraštaju i sugrađani uz izjave saučešća porodici.

- Dragi moji Paraćinci, sa tugom vam javljam da je vaš sugrađanin Dr G. I. (urolog Bolnica Ćuprija preminuo). Najiskrenije saučešće roditeljima i porodici. Nema više našeg G. - stoji u objavi kojom je javnost u Paraćinu obaveštena o smrti lekara.

- Tako je to sa herojima, umru na bojnom polju. Moje saučešće - jedan je od komentara ispod objavljene fotografije preminulog lekara.

- Moj studentski drug i kolega dr G. I. je otišao. Neverica, tuga... - oglasili su dugogodišnji poznanici.

- Večerašnji aplauz u 20h neka bude pozdrav dr G. I, urologu Ćuprijske bolnice, koji je noćas preminuo od posledica corona-virusa - poručila je druga koleginica.

- Otišao je urolog, čovek koji je human i uvek pri ruci pacijentima bio. Lično ga poznajem i puno mi je pomogao na razne načine za lečenje moje kćerke. Znao je reći: "Niko ne znamo kad će nas Bog pozvati sebi". Nisam ni slutila da ću doživeti bol da te pratim, sigurno u bolji život. Počivaj u miru... - potresne su reči pacijentkinje.

- Saučešće porodici, kolegama i prijateljima. Ode naš G. - nizali su se poslednji pozdravi.

Podsetimo, prva žrtva lekarskog poziva bila je B. Lj. (59) iz Prokuplja, lekar na odeljenju ginekologije niškog Doma zdravlja.

Preminula je 24. marta oko 16 sati na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu. Kako saznajemo, bila je u kontaktu sa ženom iz Lugana, i imala je dijabetes.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.