PRE JANUARA NI GOVORA O UKIDANJU MERA: Korona ne posustaje u Nemačkoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 14:53

PRE JANUARA NI GOVORA O UKIDANJU MERA: Korona ne posustaje u Nemačkoj

U poslednja 24 sata u Nemačkoj je potvrđeno još 14.611 novozaraženih

Nemačke vlasti odlučivaće o eventualnom ukidanju antiepidemijskih mera tek početkom januara, izjavio je danas Armin Lašet, premijer najmnogoljudnije nemačke savezne pokrajine Severna Rajna-Vestfalija.

On je apelovao na građane da vode računa o higijeni i sprovode mere socijalne i fizičke distance kako bi se smanjio talas širenja korona virusa.

Nemačka kancelarka Angela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Merkel je saglasna sa liderima 16 nemačkih saveznih pokrajina da se anti-epidemijske mere produže i pooštre najmanje do 20. decembra, a po svim pokazateljima i nastave do januara.

Nemački ministar ekonomije Piter Altmajer otišao je i korak dalje najavivši danas da bi mere mogle da ostanu na snazi do ranog proleća ukoliko infekcija ne bude zauzdana i stavljena pod kontrolu.

Prema zvaničnim podacima Instituta "Robert Koh", u poslednja 24 sata u Nemačkoj je potvrđeno još 14.611 novozaraženih, oko hiljadu manje nego pre nedelju dana, ali trebalo bi imati u vidu i da se tokom vikenda testira manji broj ljudi nego u toku radne nedelje.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.