POČELO ELISA TESTIRANjE: U Srbiji od 1. juna možete da se testirate na korona virus, a evo kolika je cena

Izvor: Večernje novosti, 27.Maj.2020, 16:40

POČELO ELISA TESTIRANjE: U Srbiji od 1. juna možete da se testirate na korona virus, a evo kolika je cena

Ova vrsta testiranja, poznata i kao "elisa testiranje" moći će da se obavi u svim domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje OD 1. juna građani će moći da se na lični zahtev testiranju i otkriju da li imaju antitela na korona virus, a cena tog testa biće 1.200 dinara. Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević je rekla da je na današnjoj sednici Kriznog štaba doneta odluka da od 1. juna počnu serološka istraživanja na lični zahtev građana koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ne ispunjavaju utvrđene indikacije za besplatno testiranje. - Na taj način će moći da ispitaju da li imaju antitela na virus i da li su došli u kontakt sa virusom u prethodnom periodu - kazala je Kisić Tepavčević. Ova vrsta testiranja, poznata i kao "elisa testiranje" moći će da se obavi u svim domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje, u Zavodu za zaštitu zdravlja radnika železnice i Zavodu za zaštitu zdravlja studenata.(Kurir)
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Goran Čerkez: Pandemija nije ni blizu kraja

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Maj.2020, 07:26

Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje, smatra da neće biti potrebno da se svi građani testiraju na virus korona ni da će se ići na te vrste testiranja. Ići će se na testiranja pojedinih grupa i svih osoba koje imaju neke ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.