PITALI SMO BEOGRAĐANE: Da li vas brinu nove korona brojke i da li se plašite novog talasa? Odgovori će vas iznenaditi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 14:13

PITALI SMO BEOGRAĐANE: Da li vas brinu nove korona brojke i da li se plašite novog talasa? Odgovori će vas iznenaditi (VIDEO)

Nakon dužeg vremena kako se epidemija COVID-19 u Srbiji primirila, a brojke novozaraženih i umrlih svakodnevno opadale, došlo je do izvesnog opuštanja kod građana po pitanju mera opreza, uprkos tome što su stručnjaci upozoravali da korona virus nije nestao i da ćemo još dugo živeti sa njim.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" od početka epidemije u Srbiji do danas, preminulo je 16.141 lice, dok je ukupan broj zaraženih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << premašio cifru od dva miliona.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je registrovano više od 1.300 novozaraženih za jedan dan, uz povećanje broja pacijenata na bolničkom lečenju, a ukoliko se ovakav trend nastavi, poručuju epidemiolozi, već sledeće nedelje mogli bismo da dostignemo i 2.000.

Prema informacijama koje dolaze iz kovid ambulanti, pravila nema, mogu se zaraziti svi, ali da ima dosta mladih ljudi i radno aktivnih, dok u ovom trenutku dece ima najmanje koja su pozitivna na korona virus.

Što se mera tiče, na snazi su tri osnovne - nošenje maskia oni koji imaju koronu a nemaju simptome, za njih ostaje preporuka da ostanu sedam dana kod kuće, a izolacija od sedam dana je obavezna samo za one koji imaju pozitivan test i simptome. Takođe, ukoliko je neko od ukućana zaražen, ne postoji obaveza karantina za sve ostale ukoliko nemaju simtpome.

Upravo, ovim povodom, pitali smo Beograđane, da li ih zabrinjava povećanje korona brojki i da li se plaše novog talasa epidemije.

Odgovore pogledajte u dole priloženom videu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.