PANDEMIJI ĆE DOĆI KRAJ Bil Gejts dao optimističnu prognozu o KOVIDU

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021, 10:29

"PANDEMIJI ĆE DOĆI KRAJ" Bil Gejts dao optimističnu prognozu o KOVIDU

Filantrop i osnivač Majkrosofta Bil Gejts rekao je da se "svet nije pripremio za pandemiju korona virusa ni blizu koliko je trebalo", dodavši kako će vakcine pomoći ljudima da se vrate u normalu

Govorio je i o tome kako je njegova fondacija ACT-A pomogla prikupljanje sredstava i kakvu je ulogu odigrala u stavljanju pandemije pod kontrolu.

- Kad nas je pandemija pogodila, shvatili smo da je to globalni problem i da moramo prikupiti sredstva i organizovati se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na svetskom nivou. Mnogi su pomogli, naročito Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska i SAD, pa su zajedno sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i našom fondacijom rekli: ''Ok, što možemo uraditi?'" rekao je Gejts.

Šta je radila ACT-A?

- CEPI (Koalicija za inovacije u spremnosti na epidemije) je pomogla u istraživanju vakcina, GAVI (Savez za vakcinaciju) je kupovao vakcine, Globalni fond je finansirao terapije na bazi kiseonika. To je ono što je radila ACT-A, koristila je sve dodatne resurse i koordinisala ih na globalnom nivou - rekao je osnivač Majkrosofta za Skaj Njuz.

Po Gejtsu, mnoge organizacije su zajedničkim snagama radile na rešenju problema.

- Izuzetno je važno da smo to uradili jer se svet nije pripremio za pandemiju ni blizu koliko je trebalo. Učili smo usput, ali rekao bih da, delimično zbog onog što je uradila ACT-A, delimično zbog novca koji su za razvoj i istraživanja dale Sjedinjene Države, sad imamo vakcine i vidimo da će ovoj pandemiji doći kraj - optmističan je Gejts.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.